#158 Yoga, Lydhealing & Energi opladning med Pia Kornval
Picture of <i>af:</i> ANABELLA RERUP

af: ANABELLA RERUP

#158 Yoga, Lydhealing & Energi opladning med Pia Kornval
Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Yoga, Lydhealing & Energi opladning. Anabella taler med Pia Kornval, som guider os ind i hvorfor yoga er godt, hvad lydhealing er og tager os med på hendes personlige rejse til at kunne være der i livet, hvor hun står. Pia er utrolig dygtig og passioneret og forstår dybt inde, hvad energi er og kan for os.
Længde ca. 2 time og 3 minutter.

I denne episode har jeg besøg af Pia Kornval, Yoga instruktør og lydhealer 

INTRODUKTION:

Mit navn er Pia Kornval.
Jeg begyndte min rejse ind i yogaverdenen og dermed også min personlige psykospirituelle for omkring 30 år siden. Mit liv, og den jeg er blevet har været med til at udvikle mit arbejde med spirituelle og terapeutiske behandlinger og samtaler i Kornval-Yoga. Med mine 55 år har livet budt på lidt af hvert. Blandt andet stress, sygdom, skilsmisse, sorg og afsavn, men også glæde, kærlighed, børn og familielivet, som jeg bærer dybt i mit hjerte.

Hvad livet med stress har lært mig?

Stress har på mirakuløs vis hjulpet mig med at lære mig selv bedre at kende. Det har også fremelsket mit hjertebarn, Kornval-Yoga. En af mine store værdier har altid været indre frihed. Det oplevede jeg kropsligt, da jeg gennem yoga kom i kontakt med mit indre rum i kroppen. Når jeg mærkede mig i kroppen, så fandt jeg ud af, at kroppen reagerede positivt. Jeg fik det meget bedre. Yoga fik mig tilbage til livet. Det løsnede op for den fastlåshed, som jeg havde haft i årevis. Det befriede mig på en magisk og vis måde. Jeg følte mig lykkeligere og begyndte at se ting på nye måder. Hele perioden var magisk for mig og opløste gamle mønstre og sammensmeltede i en ny form med al det jeg lærte. Yoga har med andre ord haft en slags helbredende virkning på mig, mit liv og mine omgivelser.

Årene med stress…
På trods af alle de nye og magiske oplevelser, så var jeg sideløbende on/off igennem et indre iboende stress-cirkus i omkring 3 år. Jeg kunne ikke regne med min krops reaktioner. Den havde helt sit eget liv. Dengang havde jeg ikke for vane at lytte til kroppen, hvilket resulterede i, at den reagerede med stress. Jeg blev bogstaveligt talt lagt ned. Måske kender du det? Jeg var så træt, kunne ikke sove, var svimmel, havde ondt i mine øjne og kroppen og overtænkte alting. I perioder var jeg på konstant overarbejde, og måtte lægge mig ned, fordi jeg ikke kunne stå oprejst af svimmelhed. Men takket være yoga, blev det et selvudviklingsredskab og restitutionskit, hvor jeg fandt mig selv og udvikle Kornval-Yoga.

Det fantastisk ved livet er – at vi kan ikke regne den ud! Deri findes den spirituelle rejse – at leve uden stræben. Jeg havde nok aldrig forstillet mig at male over 400 malerier, være selvstændig yogainstruktør, udføre terapeutiske behandlinger og tage uddannelser.

Jeg lærte undervejs, at trangen til udvikling var kommet for at blive. Accepterede tingenes tilstand, og brugte mere og mere min bevidsthed og intuition til at studere, uden stræben. Fulgte flowet. Jeg opdagede lethed ved at følge min egen frie vilje uden pres.

Yoga og personlig udvikling:
At være stressramt kan være invaliderende for en familie og dig som menneske. Vores verden er præget af travlhed og konstante krav, hvor stress sniger sig ind i manges liv. Yoga er et vidundermiddel mod stress, kropslige skavanker og bekæmper stress og sygdom. Det kan også mildne forskellige diagnosers symptomer. At finde balancen mellem sind, krop og sjæl er nøglen ind til dig selv og en dybere forbindelse til dit velbefindende.

Yoga er meget mere end blot fysiske øvelser. Det er en praksis, der forener sind, krop og ånd. De forskellige aspekter af yoga – vejrtrækningsteknikker, strækøvelser og meditation – har utrolige fordele for vores mentale og fysiske sundhed. Regelmæssig yoga reducerer stressniveauet, for dit hormon- og nervesystem i balance, forbedre søvnkvaliteten og styrker dit immunforsvar.

Hvis spiritualitet er en del af din personlig rejse, så kan det forbinde dig med oplevelsen af noget større end dig selv. For mig er det ikke knyttet til en bestemt tro eller religion, men snarere en søgen efter mening og forbindelse til dit indre selv og omverdenen. Denne form for dyb forbindelse har vist sig at reducere angst og øge din modstandskraft mod stressrelaterede lidelser, som det også gjorde i mit tilfælde.

Prøv disse øvelser:
Daglige rutine behøver ikke at være kompliceret. Det kan være et skridt mod at opnå en mere fredfyldt og sund livsstil. Det kræver en beslutning om at gøre det. Og pas på her med ikke at overtænke hvordan.

Dyrk yoga 1-2 gange om ugen.

Lave vejrtrækningsøvelser dagligt. (når du har brug for samling)

Lyt til LydHealing (se under ’Gratis’ på Kornval-Yoga.dk)

Sæt tid af til daglig meditation, start med 5 minutter.

Gøre hver dag noget godt for andre og dig selv. Små ting.

Opmærksomhed på dine handlinger og intentioner. Hvor kommer de fra?

Jeg er ikke det mindste i tvivl om vi er her på jorden for at hjælpe hinanden og gøre livet til et kærligt sted at være. Spørgsmålet om hvordan vi kan hjælpe hinanden? Jeg mener det er at fremelske os selv, gør os til en bedre udgave af os selv. At leve et mere spirituelt liv med selvbevidsthed og stor kærlighed til dig selv gør meget for dine omgivelser.

Om Kornval-Yoga
Kornval Yoga, er et lille Yogasted placeret i hjertet af Søborg. Her er hyggeligt i en dejlig og rolig atmosfære og med plads til alle. Vi har fantastisk yoga i pæne og æstetiske omgivelser sammen med andre venlige sjæle, som styrker krop og sjæl. Du bliver hjulpet med at bygge og vedligeholde en afspændende stærk krop og psyke. Vi tilbyder et bredt udsnit af yoga-former, events og workshops. Du kan supplere med behandlinger som massage, kost- & hormonvejledning og samtaler af spirituel og terapeutisk karakter.

Der er ikke noget hokuspokus i Yoga, men derimod en hjælp til større frihed i krop og sind. Gennem yoga, meridianstræk, lydhealing, meditation og afspænding. Du balancerer dit nerve- og hormonsystem og hjælper kroppen med at producerer dine lykkehormoner, som reducerer stress symptomer. Dermed mere tryghed og trivsel.

Prøv yoga: https://www.kornval-yoga.dk/yoga-pr%C3%B8vetime

Events: https://www.kornval-yoga.dk/events

Behandlinger og samtaler: https://www.kornval-yoga.dk/behandling

Læs mere om Kornval-Yoga: https://www.kornval-yoga.dk/kontakt

Kornval Yoga – flow i livet
Kærligst Pia ….. i hjertets tjeneste❣️
Mobil 40 79 22 45

Del min podcast episode:

Vær i din egen power Anabella og Britta

#173 Vær i din egen power – du er nok! med Britta Baumann

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt udsagnet: Vær i din egen power – du er nok! Måske har du hørt den før, den der med at du allerede har alt hvad du behøver, at du ikke behøver at knokle, at du ikke skal tage dig af hvad andre siger og måske tænker. Anabella har inviteret Britta Baumann til en samtale om at være spirituel, at være i det spirituelle miljø, at være et “powerhus” og at være nok i sig selv. Britta tager os med ind i sin verden, hvor vi får et glimt ind i en introvert tilværelse med børn og virksomhed og vi kan (hvis vi vil) blive klogere på, hvordan livet også kan folde sig ud.

Læs mere »
Magien ved vand og dets mulige bevidsthed

#172 Magien ved vand og dets mulige bevidsthed med Nikolaj Sorgenfrei Blom

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Magien ved vand og dets mulige bevidsthed. Anabella har inviteret Nikolaj Sorgenfrei Blom, der er DNA forsker og phd i bioteknologi, ind til en samtale om vandet og alt hvad det er. Samtalen kommer rundt omkring mange forskellige interessante emner og Nikolaj deler ud af sine mange erfaringer og fortællinger på sin rejse som forsker.

Læs mere »
Om at gå den spirituelle vej

#171 Om at gå den spirituelle vej

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på temaet om at gå den spirituelle vej. Anabella har inviteret Susanne Wexø ind til en samtale om det spirituelle liv, om alle de mange muligheder livet byder, når vi åbner os selv, vores mindset og energi. Susanne giver sit perspektiv på hvordan hendes liv udfoldede sig, fra Pædagog, til Coach til spirituel livsstilsændrende underviser. Få inspiration og mærk hvordan livet kan udfolde sig, når vi tør gå den spirituelle vej.

Læs mere »
Spirituelle Tanker for Juni 2024

#170 Spirituelle Tanker for Juni 2024

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Spirituelle Tanker for Juni 2024. Hør om månedens energi ud fra Numerologi og Astrologi. I denne episode kommer du til at høre om energien for måneden præsenteret via mange forskellige spirituelle indsigter og værktøjer. Hør om Månedens olie blanding: Energibalance, om hvordan du laver et Spirituelt Alter i Juni og et spirituelt ritual dertil. Jeg giver dig også månedens Bøn samt de 5 spirituelle affirmationer. Derudover kan du høre om Sommer Solhvervet.

Læs mere »
Selv healing

Selv Healing

Selv healing handler om mere end vores fysiske sundhed. Det er en invitation til at kigge dybere ind i vores følelsesmæssige og mentale mønstre. At grave dybt og finde de rødder, der holder os fast i smertefulde følelser eller begrænsende overbevisninger.
Selv healing er en smuk og transformerende rejse tilbage til dit sande jeg, en sti fyldt med lys, kærlighed og uendelige muligheder for vækst. Det er en invitation til at genopdage din indre styrke og visdom, at lytte dybt til hjertets hvisken og sjælens længsler. Gennem selv healing opfordres du til at omfavne alle aspekter af dit væsen – krop, sind og ånd – og møde dem med medfølelse, forståelse og ubetinget kærlighed.

På denne rejse vil du udforske forskellige værktøjer og praksisser, der kan indgå i din daglige rutine og støtte dig i at genoprette balance og harmoni – fra meditation og mindfulness til naturens healende kraft. Hver øjeblik af selvrefleksion, hver bevidst åndedræt, hver bevægelse i retning af selvomsorg er et skridt på vejen mod en dybere forbindelse med din essens og mod en mere autentisk og opfyldt tilværelse.

Læs mere »
Quantum Healing

#169 Quantum Healing & Shamanisme med Betina Strange

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Quantum Healing og Shamanisme. Anabella har inviteret Betina Strange ind til en samtale om Quantum Healing og hvordan man praktiserer det i sine healinger. Betina leder til dagligt Shamanskolen og samtale knytter spor ind i det livssyn.

Læs mere »