Anabella og Signe Westi
<i>af:</i> ANABELLA RERUP

af: ANABELLA RERUP

Den Bevidste Forælder
Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Den bevidste forælder. Anabella har besøg af forfatter Signe Westi Løvtand, der på fineste vis, forklarer om nærvær, familier og så kommer hun med et fantastisk bud på hvordan man får det hele til at gå op.
Længde ca. 1 time og 40 minutter.

I denne episode har jeg besøg af  

INTRODUKTION:

Mit navn er Signe Westi Løvland, og jeg har skrevet bogen ’Den bevidste forælder’, som jeg har været i ’Det spirituelle kompas’ og snakke lidt om sammen med Anabella.

Til daglig arbejder jeg som psykoterapeut MPF, stresschoaching, åndedrætsfacilitator og har praksis i hjertet af Roskilde, med udsigt til det gamle kloster. Jeg har en baggrund som lærer, hvor jeg har arbejdet med AKT ( adfærd, kontakt og trivsel), supervision. Derudover, sps-vejleder på videregående uddannelser.

For 8 år siden begyndte jeg at skrive noter i hæfter jeg havde med mig rundt. Og nu,- 8 år senere så bogen endelig dagens lys.

Kort fortalt handler bogen om at forældrerollen står overfor at skulle begynde at kigge indad på egen praksis mere end hvad man hidtil har gjort. Det gælder dybest set, om hvordan man som forælder skaber en bedre kontakt til barnet. Med andre ord handler bogen om hvordan man forbinder sig til både sig selv og derved til sit barn. En bevidst forælder er  nærværende og nysgerrig. Nysgerrig på at gå på opdagelse i egne gamle overbevisninger, leveregeler, såkaldte sandheder. Vi sender vores biler til service, varmepumpen får servicetjek, men vi overser os selv ! Bogen den ’Den bevidste forælder’, lægger op til at være kærlig nysgerrig på en selv, før vi kaster projektørlyset på vores børn. Vores børn er vores læremestre, som spejler vores skygger og vores ubevidste  og bevidste sider.

Ved at kigge indad får vi også nøglen til forstå vores børn. Forældre i dag, er utrolig dedikerede, engagerede og vil deres børn, og samtidig ser vi stor mistrivsel blandt børn og unge. Hvordan kan det være?

Jeg oplever, at der kan være en tendens til at ’gøre’ sit forældreskab, end at ’være’.

Vi lever i en verden, især den vestlige del, hvor vi lever i det såkaldte præstations og konkurrence samfund, som handler om sammenligning, kontrol og succes på det ydre plan. Vi oplever det i skolen med test, krav, forventninger. Vi optimerer os selv på mange planer, det kommer også til udtryk i vores symboler vi omgiver os med, huset, bilen, jobbet, tøjet, indretning, kroppen der tones ved yoga, crossfit, løb etc. Vi dyrker meditation og selvudvikling. Alt det er godt og skønt, men jeg oplever, at der er en tendens til at vi kommer til at dyrke det, vi kommer til at identificere os med symbolerne. Og børnene kan også blive revet ind i den ligning, isteden for at være, komme vi til at gøre forældreskabet og dermed også fjerne os fra vores børn.

Det jeg oplever og hører fra børn og unge er, at de savner et nærvær fra forældre. Nærvær er den ægte, oprigtige kontakt, hvor vi kan mærke hinanden. Men for at opnå nærværet er vi nødt til selv at være tilstede i os selv. Bogen kommer blandt andet med refleksionsspørgsmål og øvelser til at kunne blive mere tilstede- bevidst.

Bogen omhandler også emnet sårbarhed, som også er en forudsætning for at kunne forbinde sig. Mange forælder har svært ved at vise sårbarhed, usikkerhed og tvivl. Vi kan have svært ved at sige undskyld og anerkende når vi tog fejl. Vi kan være skamfulde overfor at skulle udvise tvivl og usikkerhed, da det kan tolkes som svaghed. For mig er ægte mod derimod at kunne vise og udtrykke sårbarhed.

Kunsten at lytte er et af bogens kapitler som handler om det det hele handler om i virkeligheden! Kommunikation. Evnen til at lytte – eller kunsten i at lytte giver jeg mit bud på hvordan det kan gøres. Det er et vigtigt emne, fordi det fortæller om vores evne til at forbinde os med vores børn. Vi kommer ofte i forsøget på at skulle lytte til at afbryde, overtage, kommentere etc. Som betyder at vores kontakt til børnene forsvinder.

Det spirituelle får også en plads i bogen. Det er essentielt for bogen at have den dimension med. Vores børn i dag 2021, længes efter en mere åndelig, spirituel tilgang, en mere åben og nysgerrig tilgang til ’hvem er jeg’, ’hvor kommer jeg fra’ , ’ hvad skal jeg her’. Fraværet af at have disse snakke efterlader et tomrum, som giver børn og unge et savn efter at snakke om det liv de er blevet givet, hvilket kan være med til skabe en følelse af mangeltilstand af mening.

Dette var et lille udpluk af hvad min bog ’De bevidste forælder’ handler om.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte mig på: signe.westi@gmail.com eller på 29891425
send hellere en sms, hvis jeg ikke tager den. Jeg er ikke så flink til at aflytte min tlf. svarer (  :  

Se yderligere mere på min hjemmeside signewesti.dk, gomentor og find mig på facebook signe westi.

Bogen kan købes i boghandlere, på Saxo, og boghandlere på nettet. Den findes yderligere på div. Streamingtjenester som mofibo, nextory, E-reolen, biblioteker og som lydbog.

Jeg kan bookes til foredrag, workshops og oplæg. Ring / skriv for yderligere information.

De bedste hilsner
Signe Westi Løvland

Del min podcast episode: