Anabella og Mette, Dans, Spiritualitet og kærlighed
Picture of <i>af:</i> ANABELLA RERUP

af: ANABELLA RERUP

#143 Dans, Spiritualitet og kærlighed med Mette Oscar Pedersen
Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Dans, Spiritualitet og kærlighed. Anabella har inviteret Mette Oscar Pedersen ind til en snak om et aktivt og nysgerrigt liv. Mette lukker os ind i en verden hvor bevægelse, kærlighed og hjerte er flettet sammen i en harmonisk og livsbekræftende symfoni. Her, i det vakuum, hvor dans, spiritualitet og kærlighed kolliderer, finder vi ro i kaos, form i det formeløse og skønhed i det umiddelbare.Livet med dans er et liv i bevægelse, hvor hvert trin, hver gestus og hvert spring er en udtryksfuld fortælling. Det er ikke bare en fysisk aktivitet, men en mærkbar gestus af følelser og tanker, der skaber en dybere forbindelse til os selv og verden omkring os. Med hver bevægelse udforsker vi vores potentiale, vores grænser og vores dybeste selv.
Længde ca. 1 time og 17 minutter.

I denne episode har jeg besøg af Mette Oscar Pedersen der vil hjælpe os ind i emnet “Spiritualitet og kærlighed”, hun er danser, podcaster, journalist, coach og livsnyder. 

INTRODUKTION:

Spiritualitet og kærlighed – Krop, sind og sjæl hænger sammen. Vi kan ikke det ene uden det andet. 

Derfor tror jeg på, at nødvendige forandringer sker bedst, når vi er i bevægelse. Èn ting er at sidde og lytte eller snakke, men det er når vi bevæger os, at budskaberne synker ind og den virkelige forandring sker.

Alt for mange mennesker er kun i hovedet. Glemmer at lege, grine, falde og slå sig lidt, danse, synge. Glemmer fællesskaberne.

Når jeg for eksempel faciliterer en workshop i en virksomhed eller et forløb for stressramte, er min opgave at hjælpe deltagerne med at komme ud af hovedet og tune ind i kroppen og hjertet for at mærke sig selv og få en kropslig fornemmelse af de temaer, vi har arbejdet med. 

Det kan være gennem dans, afspænding eller samarbejdsøvelser.

Jeg er uddannet groove facilitator og instruktør i Dans för Hälsa, en forskningsbaseret danseindsats for mennesker i mistrivsel, socialrådgiver, coach og journalist – og jeg hjælper mennesker med at finde deres eget flow og med at udtrykke sig gennem dans og bevægelse. 

Læs mere her www.metteoscar.dk

Instagram @praktfugl 

Facebook Groove med Mette https://www.facebook.com/grooveigladsaxe

 

Fordybelse i emnet: Spiritualitet og kærlighed

Spiritualitet og kærlighed. Dansen er kroppens sprog – det er en manifestation af livets puls, en tolkning af dets rytme som formidles gennem bevægelsens poesi. Det er en konstant dialog mellem sjælen og det fysiske, en ballet af muskler og sind, en afspejling af det indre landskab på det ydre teater. Når vi danser, transcenderer vi vores begrænsninger, vi trækker sløret fra de usete verdener, vi udtrykker det uudtalte og vi lægger vores hjerte på gulvet.

Spiritualitet er den stille strøm, der løber dyb i os alle sammen. Den feedes af vores intuition, guidet af vores indre kompas på en uophørlig jagt efter definitionen og essensen af vores eksistens. Med lukkede øjne og et åbent hjerte, engagerer vi os i en evig dans med universet, omfavner dets uendelige mysterier, og spejler den kosmiske harmoni som ekkoet af vores egen sjæls søgen. Spiritualitet er ikke kun jagten efter svar, men evnen til at spørge de rigtige spørgsmål og acceptere de universelle sandheder, som vi støder på undervejs.

Kærligheden er livets rygrad. Den forbinder alle dele, gør os hele, løfter vores ånder og fylder vores dage med betydning. Det er kærligheden, der giver os mod til at danse, til at drømme, til at leve. Kærligheden til os selv, til andre, til livet, til verden omkring os. Den flammer i os, varmer vores sjæle, driver vores hjerter og hjælper os med at finde skønhed i det almindelige, håb i det udfordrende og mening i kaos.

Dansen, spiritualiteten og kærligheden er vævninger af den samme stof – de er de tråde, der knytter os som mursten i livets skønne væv. Når vi omfavner dem alle, fuldendes cirklen, og vi danser i harmoni med livets uendelige symfoni, guidet af vores hjertes trommeslag, ført af vores indre lys og båret af himlens vinger. At danse, at søge og at elske – det er essensen af et smukt sammenflettet liv. De er understrømmene i livets flod, bølgernes rytme i livets hav, vinden der bærer os mellem himmel og jord. At bruge kroppen, hjertet og intuition i en krystalklar sammensmeltning er livets mest sublime dans, den ultimative spiritualitet og den dybeste kærlighedserklæring til vores eksistens.

Spiritualitet og kærlighed er essensen af alt.

Hver gang vi danser, aktiverer vi kroppen for at åbne op for det spirituelle. Med hvert trin, hver bevægelse, vibrerer vi i universets rytme, forbinder os med vores intuition og får adgang til et dybt, indre landskab af ukendte skattekister. I dansens dybder finder vi os selv, udfolder vores potentiale og løser låsen til vores hjerters sande ønsker. Dansen hjælper os til at anerkende, at vi er mere end vores fysiske selv, at vi er integreret i et større billede, der for evigt ændrer og genopfinder sig selv.

Spiritualitet handler om at indse denne forbundethed mellem os selv og universet, at føle naturens puls og tillade det at guide vores skridt gennem livet. Det er at genkende, at vi er en del af en større visdom, at vi er støv af stjerner fanget i tid og rum, men altid bundet til det uendelige. Gennem meditation, refleksion og bevidst tilstedeværelse får vi adgang til denne universelle viden, inspirerer vores handlinger og nærer vores søgen efter sandhed.

Kærlighed er den uudtømmelige energikilde, der bærer os gennem livet. Det er den gnist, der tænder vores sjæle, den flamme, der varmer vores hjerter, og den styrke der får os til at flyde, selv når bølgerne bliver vilde. Kærlighed er grundlaget for vores eksistens, den bløde melodi, der beroliger vores sår, den usynlige hånd, der holder os, når vi mister fodfæstet.

I det hele taget er dansen, spiritualiteten og kærligheden en hellig treenighed, der guider os på vores livsrejse. De interagerer med hinanden, krydser stier og snor sig omkring hinanden som et smukt mønster, der manifesterer sig i alle aspekter af vores liv. De er de usynlige tråde, der væver vores livs historie, inspirerer vores sjæle og maler vores verden i farver så levende, at kun hjertet kan se dem. At leve et liv fyldt med dans, spirituel søgen og kærlighed er en hyldest til vores menneskeheds uendelige potentiale. Det er en dans med det guddommelige, en fejring af vores universelle tilhørsforhold og en erklæring om kærlighed til livet selv.

Del min podcast episode:

Vær i din egen power Anabella og Britta

#173 Vær i din egen power – du er nok! med Britta Baumann

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt udsagnet: Vær i din egen power – du er nok! Måske har du hørt den før, den der med at du allerede har alt hvad du behøver, at du ikke behøver at knokle, at du ikke skal tage dig af hvad andre siger og måske tænker. Anabella har inviteret Britta Baumann til en samtale om at være spirituel, at være i det spirituelle miljø, at være et “powerhus” og at være nok i sig selv. Britta tager os med ind i sin verden, hvor vi får et glimt ind i en introvert tilværelse med børn og virksomhed og vi kan (hvis vi vil) blive klogere på, hvordan livet også kan folde sig ud.

Læs mere »
Magien ved vand og dets mulige bevidsthed

#172 Magien ved vand og dets mulige bevidsthed med Nikolaj Sorgenfrei Blom

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Magien ved vand og dets mulige bevidsthed. Anabella har inviteret Nikolaj Sorgenfrei Blom, der er DNA forsker og phd i bioteknologi, ind til en samtale om vandet og alt hvad det er. Samtalen kommer rundt omkring mange forskellige interessante emner og Nikolaj deler ud af sine mange erfaringer og fortællinger på sin rejse som forsker.

Læs mere »
Om at gå den spirituelle vej

#171 Om at gå den spirituelle vej

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på temaet om at gå den spirituelle vej. Anabella har inviteret Susanne Wexø ind til en samtale om det spirituelle liv, om alle de mange muligheder livet byder, når vi åbner os selv, vores mindset og energi. Susanne giver sit perspektiv på hvordan hendes liv udfoldede sig, fra Pædagog, til Coach til spirituel livsstilsændrende underviser. Få inspiration og mærk hvordan livet kan udfolde sig, når vi tør gå den spirituelle vej.

Læs mere »
Spirituelle Tanker for Juni 2024

#170 Spirituelle Tanker for Juni 2024

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Spirituelle Tanker for Juni 2024. Hør om månedens energi ud fra Numerologi og Astrologi. I denne episode kommer du til at høre om energien for måneden præsenteret via mange forskellige spirituelle indsigter og værktøjer. Hør om Månedens olie blanding: Energibalance, om hvordan du laver et Spirituelt Alter i Juni og et spirituelt ritual dertil. Jeg giver dig også månedens Bøn samt de 5 spirituelle affirmationer. Derudover kan du høre om Sommer Solhvervet.

Læs mere »
Selv healing

Selv Healing

Selv healing handler om mere end vores fysiske sundhed. Det er en invitation til at kigge dybere ind i vores følelsesmæssige og mentale mønstre. At grave dybt og finde de rødder, der holder os fast i smertefulde følelser eller begrænsende overbevisninger.
Selv healing er en smuk og transformerende rejse tilbage til dit sande jeg, en sti fyldt med lys, kærlighed og uendelige muligheder for vækst. Det er en invitation til at genopdage din indre styrke og visdom, at lytte dybt til hjertets hvisken og sjælens længsler. Gennem selv healing opfordres du til at omfavne alle aspekter af dit væsen – krop, sind og ånd – og møde dem med medfølelse, forståelse og ubetinget kærlighed.

På denne rejse vil du udforske forskellige værktøjer og praksisser, der kan indgå i din daglige rutine og støtte dig i at genoprette balance og harmoni – fra meditation og mindfulness til naturens healende kraft. Hver øjeblik af selvrefleksion, hver bevidst åndedræt, hver bevægelse i retning af selvomsorg er et skridt på vejen mod en dybere forbindelse med din essens og mod en mere autentisk og opfyldt tilværelse.

Læs mere »
Quantum Healing

#169 Quantum Healing & Shamanisme med Betina Strange

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Quantum Healing og Shamanisme. Anabella har inviteret Betina Strange ind til en samtale om Quantum Healing og hvordan man praktiserer det i sine healinger. Betina leder til dagligt Shamanskolen og samtale knytter spor ind i det livssyn.

Læs mere »