Spiritualitet og Psykiske diagnoser
Picture of <i>af:</i> ANABELLA RERUP

af: ANABELLA RERUP

#99 Spiritualitet og Psykiske Diagnoser
Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Spiritualitet og Psykiske Diagnoser. Anabella Taler med Carina, der er Sygeplejerske i psykiatrien. Vi dykker ned i behandling, årsager, virkninger og alternative måder at anskue livet på.
Længde ca. 1 time og 30 minutter.

I denne episode har jeg besøg af Carina Qvist, Sygeplejerske i Psykiatrien 

INTRODUKTION:

Kære medmenneske og sjæl.
Lad os starte med fakta – inden jeg tager dig med på rejsen med min sjæl:

Hvem er jeg:
Jeg hedder Carina, har to børn og en mand. Jeg er uddannet sygeplejerske, hvor jeg altid har arbejdet i behandlingspsykiatrien. Nu arbejder jeg som deltid i specialpsykiatrien for mennesker indlagt til dobbeltdiagnosebehandling. Hér varetager jeg både individuelle forløb og gruppeforløb i mindfulness, hvor jeg blandt andet tager udgangspunkt i et 8 ugers kursus i compassion-fokuseret meditation, som jeg tog for nogle år tilbage.

Jeg er certificeret restorativ yogalære og hvileterapeut ved Marie Haulrik og jeg starter til januar 2023 på en Reiki uddannelse ved Sense-It (Bjørn Morel), som varer 6 måneder.

Ved siden af mit deltidsarbejde som sygeplejerske, har jeg min enkeltmandsvirksomhed ”The Soul Guidance”, hvor jeg omtaler mig selv som Mental Sundhedsmentor, Restorativ Yogalære og Hvileterapeut. 

Så nu har vi fakta på plads – det er nu tid for at jeg tager dig med ind i min livsfilosofi og tilgang til dig som medmenneske.

Min livsfilosofi og værdier:
Jeg vil starte med at fortælle dig, at jeg har en gennemgribende følelse af ensomhed. Den har været min følgesvend altid. Har du også altid fået at vide – “du er ikke alene”? De ord har aldrig rigtigt ræsonneret i mig. Jeg har faktisk oftest følt mig allerbedst tilpas i mit eget selskab. Disse første refleksioner over mine oplevelser, vil jeg egentlig invitere dig til at lytte til i min podcastepisode: https://open.spotify.com/episode/7C0xJgvl9Mki1KHpVhB2qv?si=EPTImGCYRxCSltFHajQN4w

Dét jeg som voksen nu har fundet ud af er, at jeg har behov for nærvær i alle de relationer jeg indgår i. Hvad end det er nære intime relationer, arbejdsrelationer, familierelationer eller relationen til mig selv. Nærvær er simpelthen nøglen til min sjæls trivsel og modstykket til ensomhedsfølelsen.

Så langt så godt – jeg har fundet ud af hvad jeg går og længes efter. Men hvor finder jeg så det nærvær?

Jeg vil tage dig med til min allerførste cirkel jeg deltog i. Jeg havde søgt lidt rundt på de sociale medier og var gentagne gange stødt på en kvinde, som jeg kunne mærke en tryghed og et nærvær ved – selv gennem skærmen! En dag tog jeg mig mod til at købe en plads til én af hendes cirkler. Jeg kunne mærke usikkerheden og min krop reagerede med kildren i maven og en smule ubehag – for jeg havde stadig tanker som “åh nej hvad vil min familie dog ikke tænke om mig?” og “åh nej bare mine kollegaer ikke opdager at jeg bruger min fritid på sådan noget hokus pokus”. Men jeg kunne mærke inderst inde, at der ikke var nogen vej tilbage – det her var den rigtig vej for mig.
Jeg mødte op til cirklen, blev modtaget med varme øjne og en varm omfavnelse. Jeg var lige ved at smelte – det havde jeg aldrig oplevet før! Hun kendte mig jo slet ikke, men alligevel fandt hun den inderlige varme frem og gav den til mig!

Cirklen begyndte og kort tid efter begyndte jeg at græde – glædestårer som fortalte mig, at nu var min sjæl endelig fundet hjem til et sted, hvor der var nærvær. Ensomhedsfølelsen blev sat i baggrunden.
Lige siden denne oplevelse, har jeg deltaget i cirkler hos denne varme og omsorgsfulde kvinde.

Og lige siden er jeg vokset i mit indre. Jeg bliver sat overfor udfordringer i min ydre verden, som jeg gang på gang møder med en kerne i mit indre, der hver gang bliver stærkere, renere og mere mig, fordi jeg øver mig i at sætte mine grænser. For som min mentor sagde til mig:

“Det kan godt være du ikke har lyst til at sætte grænsen overfor andre, men du har behov for det – dit selvværd bygges op og din indre kerne bliver stærkere og renere fra gang til gang”. Disse ord har jeg taget til mig og møder verden igennem dem, for ensomhedsfølelsen vil altid være min følgesvend – dog har jeg forenet mig med at den også er min vejviser, den hjælper mig med at mærke hvad der er sandt for mig i dette liv.
Jeg fortæller dig denne historie, fordi det er værdifuldt for dig at vide, hvilke værdier der ligger til grund for det jeg tilbyder i min virksomhed ”The Soul Guidance”.

Dette tilbyder jeg:

Jeg tilbyder månedlige ceremonier, 1:1 ceremonier og 1:1 Hvileterapi.

Du finder alle detaljer på min hjemmeside: https://www.thesoulguidance.dk/

Jeg prøver at få hjemmesiden opdateret så jævnligt jeg kan – men vid at du altid er velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål og ikke kan finde svar på min hjemmeside.

Hvis du vil lære mig lidt bedre at kende, vil jeg elske at møde dig på de sociale medier. Her er jeg mest aktiv på Instagram: https://www.instagram.com/the_soul_guidance_carina_qvist/

Og så kan du også høre mere til mig i min egen podcast ”Kunstnerlivets Rejse”, hvor jeg har samtaler med forskellige kunstnere om deres liv og kreative virke. Du kan finde podcasten på den tjeneste du plejer at lytte til podcast på. Men du får da lige et link til Spotify: https://open.spotify.com/show/5prhmWG0YoNpcmupeIQOOi

Jeg holder til i Gentofte, hvor jeg afholder både ceremonier og terapi.

Del min podcast episode: