Æteriske Olier fra dōTERRA

dōTERRA Æteriske olier er 100% rene og økologiske.

På denne side kan du læse om dōTERRAs mission, deres samarbejder & landmænd, hvordan de udvinder olien fra plantematerialet, hvordan olierne bliver testet, hvordan olierne kan være terapeutiske olier, om forskningen bag, om anvendelses mulighederne og om forholdsreglerne ved anvendelsen af de æteriske olier.

doterra
Anabella Logo

Hvad er dōTERRA mission?

I 2008 besluttede grundlæggerne af dōTERRA at gøre det til deres mission at udvikle rene, potente, højkvalitets æteriske olier, der er nemme at bruge og endnu nemmere at dele med hele verdenen.
Siden da har tusindvis af mennesker, familier og fællesskaber oplevet den livsforandrende effekt af æteriske olier, ved at indlemme brugen af dōTERRA produkter i deres hverdag. Med det formål at ændre familier, fællesskaber og verdenen, dråbe for dråbe, har dōTERRA lagt store
bestræbelser i at planlægge hvert trin i produktionen af de æteriske olier. Fra såning af frø til levering af æteriske olier til døren, sikrer dōTERRA, at ethvert skridt er taget for at levere gennemtestede æteriske olier af høj kvalitet.

dōTERRA høst

Ansvarligt valg af leverandører producenter

Med et globalt botanisk netværk, der inkluderer producenter fra over 40 lande, stræber dōTERRA efter at producere æteriske olier af høj kvalitet ved at sikre, at kun de bedste frø, den bedste jord, det bedste udstyr og de bedste vækstbetingelser er brugt i olieproduktionsprocessen. Ved at samarbejde med producenterne, der har en indgående forståelse for de lokale planter, det lokale klima, de lokale vejrforhold, hvilke frø og jord, der skal bruges, den bedste tid at så osv., producenter dōTERRA, rene, potente og sikre æteriske olier. At skyde genveje under dyrknings-, høstnings- eller destillationsprocessen vil resultere i æteriske olier af lav kvalitet, derfor er dōTERRA afhængig af de lokale landmænds viden og ekspertise. Den omhyggelige udvælgelse af planter tillader ikke alene dōTERRA at producere rene og værdifulde æteriske olier. Det giver også arbejde til landmænd, der måske ellers ville opleve unfair løn og dårlige arbejdsvilkår. Når producenterne samarbejder med dōTERRA, får de en fair betaling, der tillader dem at understøtte deres forretning og give deres familie en stabil indkomst.

Destillerier

Lige så vel som at såning, dyrkning og høstning er en ekstrem vigtig og delikat del af produktionsprocessen, er det næste trin, destillationen, nøglen til at bibeholde den stærke aroma og de terapeutiske fordele af hver
æterisk olie. Med blik for detaljer, det rette udstyr og et løfte om kun at producere det bedste, spiller dōTERRAs destillerier en vigtig rolle i bibeholdelsen af de delikate kemiske profiler for hver æterisk olie under produktionen. dōTERRA benytter to typer af destillationsprocesser, dampdestillering og presning, hvilket har vist sig at være vellykket for produktionen af rene æteriske olier af høj kvalitet.

Dampdestillation:

I denne skrøbelige, tidskrævende proces bliver vand kogt, hvilket udvikler damp, der passerer gennem plantematerialet. Derefter fører dampen de aromatiske forbindelser fra planten til et
opsamlingsrør, hvor dampen nedkøles og derved omdannes til æterisk olie og vand. Derfra, kan den ægte,
rene æteriske olie nem separeres fra vandet.

Presning:

Også benævnt som kold-presning. Presning benyttes kun til fremstilling af dōTERRAs æteriske olier af citrusfrugter. Under denne proces bruges mekanisk tryk for at udvinde den æteriske olie fra skallen af citrusfrugterne og producerer derved en ren og potent citrusolie.
dōTERRA udvælger omhyggeligt producenter fra hele verdenen til at hjælpe med at producere over 100 forskellige æteriske olier. Samarbejdet med eksperter, der ved hvor vigtigt produktionsprocessen er, som aldrig vil skyde genvej og som er dedikerede til at producere æteriske olier af høj kvalitet, tillader dōTERRA hele tiden at levere produkter, der er unikke, rene og sikre til deres kunder.

dōTERRA presse

Innovativ videnskabelig test

Efter omhyggelig høstning og destillation sendes hvert parti af æteriske olier til dōTERRAs hypermoderne laboratorie for at blive testet. For at kunne garantere den højeste kvalitet har dōTERRA skabt CPTG Certified Pure Tested Grade™ prøvningsprocessen. Med strenge kriterier certificerer CPTG™ standarder, at dōTERRA olier ikke indeholder fyldstoffer eller skadelige forurenende stoffer, men er rene og autentiske. For vedvarende at kunne tilbyde brugere af æteriske olier et højkvalitetsprodukt, anstrenger dōTERRA sig for at være med på de nyeste og mest avancerede testmetoder for æteriske olier. Samarbejdet med akademikere, industri og videnskabelige eksperter har tilladt dōTERRA, at skabe en innovativ testproces, der overgår standarderne fra andre producenter af æteriske olier.

AromaTouch Technique with diffuser hi res 2 600x315 cropped

dōTERRA laboratoriet og betroede tredjeparts laboratorier benytter de følgende test for at sikre, at kun olier af højeste kvalitet godkendes til kundernes brug.
■ Organoleptisk vurdering: En vurdering af udseende, farve og aroma for hver olie
■ Specifik gravitation: Bekræfter renhed og kvalitet af hver æterisk olie
■ Gaskromatografi/ Massespektroskopi (GC/MS): Sikrer at kemien af hver olie passer med den forventede kemiske profil
■ Fourier Transformation Infrarød Spektroskopi (FTIR): Analyserer en olies
materialesammensætning for at sikre, at dōTERRA standarder overholdes
■ Optisk rotation: Kan hjælpe med at identificere syntetiske tilsætningsstoffer, der ikke vises ved andre test
■ Reaktivt indeks: Måler hvordan lys spredes gennem olien for at sikre, at dōTERRA standarder overholdes
■ Forureningstest: Olier testes for skadelige forurenende stoffer, tungmetaller og potentielle skadelige mikroorganismer
■ Stabilitetstest: Hjælper med at sikre, at en æterisk olie bibeholder dens renhed og virkning gennem hele dens levetid
Ud over strenge teststandarder benytter dōTERRA viden og ekspertise fra et videnskabeligt rådgivningspanel, der består af eksperter i kemi, mikrobiologi, botanik, videnskabelig forskning, fysiologi og ernæringsvidenskab.

dōTERRA Labrotorie

Banebrydende medicinsk forskning og samarbejder

Ud over det videnskabelige rådgivende panel, der hjælper dōTERRA med at være på forkant med de nyeste test af æteriske olier, er dōTERRA fortsat engageret i at forbedre oplevelsen af æteriske olier gennem et tæt samarbejde med fagfolk i den moderne sundhedssektor. Ved at samarbejde med verdenskendte medicinske faciliteter, klinikker og universiteter, kan dōTERRA fortsat tilbyde brugerne en sikker og effektiv mulighed for at benytte æteriske olier, som et alternativ til moderne medicin.
Forskning spiller en væsentlig rolle i at sikre dōTERRAs brugerer sikre og effektive anvendelser af æteriske olier. dōTERRA etablerer samarbejder med hospitaler, forskningsuniversiteter og andre medicinske faciliteter for at producere brugbar forskning, der tillader dōTERRA at sikre deres kunder og informere dem om den bedste brug af æteriske olier. dōTERRA har også et medicinsk rådgivningspanel bestående af medicinske fagfolk, der arbejder med at videreudvikle brugen af æteriske olier indenfor sundhedssektoren.

dōTERRA forskning

Anvendelse af æteriske olier

Anvendelse af æteriske olier

Du vil snart lære, at der er hundredevis af måder at bruge dōTERRA æteriske olier på. Herunder afslapning, personlig hygiejne, rengøring, madlavning og andet.

Hver olie har mindst en af tre anvendelsesmuligheder:
Diffusion, udvortes eller smagsgiver til mad.
Her er en enkel referancevejledning, som kan hjælpe dig med at bruge olierne i din samling sikkert og effektivt.

dōTERRA nyd olier

Diffusion

Den æteriske olie kan diffuses eller indåndes direkte for en stimulerende aromatisk oplevelse. Aromatisk brug af olier, kan hjælpe med at forbedre humør og rense luften for uønskede lugte.

Udvortes

Æteriske olier absorberes nemt gennem huden og kan benyttes sikkert udvortes enten alene eller med andre udvortes olier eller bæreolier.

Smagsgiver til mad

Æteriske olier kan også benyttes internt for at understøtte en række forskellige sundhedsmæssige fordele. Disse interne olier kan benyttes som kosttilskud ved at komme dem i vegatabilske kapsler eller tilføje dem til forskellige madopskrifter.

Sikker brug af æteriske olier

dōTERRAs rene æteriske olier er meget potente. Uanset om du benytter olier udvortes, indtager dem eller benytter dem aromatisk, skal du huske, at en lille smule rækker langt. Følg altid dōTERRAs anbefalinger for brug. Disse anbefalinger kan findes i den nuværende produktguide og på doterraeveryday.eu.

  •  Når en æterisk olie benyttes udvortes for første gang, er det en god idé at fortynde med en bæreolie for at undersøge, hvordan olien reagerer med din hud. Start med en dråbe af den æteriske olie og fem dråber fraktioneret kokosolie. Du kan tilpasse dette forhold efter tid og erfaring.
  • Visse æteriske olier er meget kraftfulde og skal altid fortyndes med en bæreolie så som dōTERRA Fractionated Coconut Oil før du smører dem på din hud. Disse olier inkluderer: Cassia (Kassiakanel), Cinnamon (Kanel), Clove (Kryddernellike), Geranium, Lemongrass (Citrongræs), Oregano og Thyme (Timian). Disse er kendt som varme olier. Når man prøver disse for første gang, bør det overvejes at fortynde i forholdet med en dråbe æterisk olie til 10 dråber fraktioneret kokosolie.
  • Visse æteriske olier kan afstedkomme lysfølsomhed, hvilket kan få dig til at blive nemmere solskoldet. Det er bedst at holde sig væk fra UV lys (sollys eller solarier) i mindst 12 timer efter påføring af dem på din hud. Disse olier inkluderer: AromaTouch™, Bergamot, dōTERRA Air™, dōTERRA Cheer™, Citrus Bliss™, ElevationTM, dōTERRA Forgive™, Grapefruit, InTune™, Lemon, Lime, dōTERRA Motivate™, dōTERRA On Guard™, Purify, Smart & Sassy™, Wild Orange og Zendocrine™.

  • Æteriske olier er normalt sikre at påføre hvor som helst på din hud, men der er visse områder, der bør undgås. Lad være med at påføre olier nær indersiden af næsen, det indre øre, øjne, beskadiget hud eller andre følsomme områder.
  • Hvis din hud begynder at blive rød, kløende eller at brænde efter påføring af en olie, fjern olien fra huden ved forsigtigt at gnide området med en blød klud, veksl derefter mellem at påføre bæreolie såsom fraktioneret kokosolie og forsigtigt at tørre området af.
  • Når æteriske olier indtages, er en eller to dråber ad gangen alt, hvad du har brug for. Du kan tilsætte olie direkte til vand eller anden væske eller placere olien i en tom kapsel og synke.
  • Børn er normalt mere følsomme overfor æteriske olier end voksne. Det er bedst at fortynde en æterisk olie før påføring udvortes på et barn eller starte med at smøre under fødderne. For babyer under to år er aromatisk anvendelse gennem diffusion en god måde at starte på.
  • Fordi dōTERRA olier er så kraftfulde, sørg altid for at de kun benyttes under tilsyn af en voksen. dōTERRA anbefaler, at du opbevarer dine olier på et sikkert sted, udenfor børns rækkevidde. Opbevar olierne med låget tæt lukket. Fjern ikke dråbetælleren.
  • Hvis du har spørgsmål omkring brugen af æteriske olier for dit specifikke behov, tal med din læge.

Du kan lære meget mere om doTERRA og deres mission i verden. Kig blandt andet her.

dōTERRA Anabella Rerup