Skyggearbejdet
Picture of <i>af:</i> ANABELLA RERUP

af: ANABELLA RERUP

#142 Skyggearbejdet med Trine Tao Lykkegaard
Det Spirituelle Kompas stiller skarp på Skyggearbejdet.  Skyggearbejde er en dyb, intens og utroligt berigende sjælelig rejse du tager for at møde, forstå og helbrede dine mørkeste aspekter - dine skygger. Den stammer fra den schweiziske psykiater, Carl Jung's teorier om det bevidste og ubevidste sind.  Skyggearbejde er en spirituel praksis, der kan hjælpe os til at finde lyset i den mørke skov af vores underbevidsthed. Det handler om at dykke ned i vores mørkeste hjørner for at opdage de ubevidste aspekter af os selv, som vi måske negligerer, undertrykker eller afviser. Det handler om at møde de dele af os selv, som vi foretrækker at skjule - vores bange, sårede, vrede, svage og sårbar side - vores "skygger". Men det er netop ved at se, at møde, acceptere og helbrede disse skyggesider, at vi kan finde en dyb, integrerende healing og helhed.
Længde ca. 1 time og 45 minutter.

I denne episode har jeg besøg af Trine Tao Lykkegaard, som coach, underviser og behandler.

INTRODUKTION:

Hvordan skaber jeg det bedste liv for mig selv selv – privat og professionelt?

Det er spørgsmål, de fleste nok har stillet sig selv op til flere gange i løbet af et liv.

Trine Lykkegaard har beskæftiget sig professionelt med disse spørgsmål i mange år
• som coach, underviser og behandler.

Trine uddanner både kinesiologiske behandlere samt Kost- og Sundhedsvejledere – og udbyder fra 23. november sin uddannelse til SkyggeGuide.

“Skyggearbejdet er et fantastisk og meget potent redskab inden for selvudvikling”, siger Trine Lykkegaard.

“Skyggearbejde handler om at finde og favne alle de sider af os selv, som vi enten ikke selv kan se, eller som vi måske skammer os over eller ikke tør stå ved.

Det er et meget stærkt stykke arbejde, som ikke sjældent munder ud i, at folk finder ny kæreste efter årtier som singler, pludselig scorer drømmejobbet, indgår nye, værdibårne venskaber – eller starter selvstændig virksomhed. For blot at nævne nogle få eksempler!

“Jeg har set det hele ske!”, griner Trine, “og det er så smukt!”

Læs mere om uddannelsen til SkyggeGuide med start 23. november her, og snup en af de første 10 pladser til kun 1.997,-:
https://health-academy.dk/?id=36

Herefter er prisen 4.495,-.

Trine er uddannet NLP-coach, familie- og parterapeut og kinesiologisk behandler. Hun har i mange år hjulpet mennesker videre i deres arbejdsliv og deres kærlighedsliv – og uddannet behandlere og coaches.

Du finder Trine her:

www.health-academy.dk
Uddannelser for livet

www.love-lab.dk
Parterapi og tantrasessioner for par

www.trinelykkegaard.dk
Karriere- og Business Mentoring

Skyggearbejdet - ned i dybden

Skyggearbejdet er en dybtgående og transformerende proces, som er indlejret i den spirituelle og personlige udviklingsrejse. Spirituelt set er skyggearbejdet en måde at forstå og forholde sig til de mørkere aspekter af os selv på, de aspekter vi måske ignorerer, undgår, fornægter eller undertrykker.

Idéen om “skyggen” er et koncept, der blev skabt af den schweiziske psykiater Carl Jung. Han mente, at vi alle har en skyggeside – vores “skjulte jeg” – som er sammensat af de dele af os selv, vi har skubbet væk eller som er for smertefulde eller ubehagelige at anerkende. Dette kan inkludere negative egenskaber, men også positive egenskaber, vi af en eller anden grund ikke har tilladt os selv at udtrykke.

Spirituelt set kan skyggearbejdet forstås som en indre rejse mod helhed og integration. Det er en proces, hvor vi dykker ned i den mørke nat i vores sjæl for at konfrontere, forstå, acceptere og til sidst omfavne alle dele af os selv. Dette inkluderer også vores sår, smerte, fejl og mangler.

Udviklingsmæssigt er skyggearbejdet altafgørende, fordi det hjælper os til at vokse og udvikle os som mennesker. Det er gennem mødet med vores skygge, at vi bliver mere autentiske, empatiske, medfølende og fuldt ud levende. Skyggearbejdet lærer os at acceptere, at vi alle har mørke og lyse sider, og at kun ved at omfavne begge dele af os selv, kan vi opnå ægte selvkærlighed og selvværd.

Skyggearbejdet udfordrer os til at se ind i vores dybeste frygt, vrede, skam og skyld og arbejde hen imod en forsoning og integration af disse aspekter. Det er en helbredelsesrejse, der kræver mod, ærlighed, tålmodighed og accept. Men belønningen er al den indsats værd: en dybere forbindelse til os selv, andre, og en større forståelse og accept af livets mysterier og kompleksiteter. Denne helhedsoplevelse er essentielt for at være i stand til at leve et fuldt, ægte og meningsfuldt liv.

Del min podcast episode:

Vær i din egen power Anabella og Britta

#173 Vær i din egen power – du er nok! med Britta Baumann

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt udsagnet: Vær i din egen power – du er nok! Måske har du hørt den før, den der med at du allerede har alt hvad du behøver, at du ikke behøver at knokle, at du ikke skal tage dig af hvad andre siger og måske tænker. Anabella har inviteret Britta Baumann til en samtale om at være spirituel, at være i det spirituelle miljø, at være et “powerhus” og at være nok i sig selv. Britta tager os med ind i sin verden, hvor vi får et glimt ind i en introvert tilværelse med børn og virksomhed og vi kan (hvis vi vil) blive klogere på, hvordan livet også kan folde sig ud.

Læs mere »
Magien ved vand og dets mulige bevidsthed

#172 Magien ved vand og dets mulige bevidsthed med Nikolaj Sorgenfrei Blom

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Magien ved vand og dets mulige bevidsthed. Anabella har inviteret Nikolaj Sorgenfrei Blom, der er DNA forsker og phd i bioteknologi, ind til en samtale om vandet og alt hvad det er. Samtalen kommer rundt omkring mange forskellige interessante emner og Nikolaj deler ud af sine mange erfaringer og fortællinger på sin rejse som forsker.

Læs mere »
Om at gå den spirituelle vej

#171 Om at gå den spirituelle vej

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på temaet om at gå den spirituelle vej. Anabella har inviteret Susanne Wexø ind til en samtale om det spirituelle liv, om alle de mange muligheder livet byder, når vi åbner os selv, vores mindset og energi. Susanne giver sit perspektiv på hvordan hendes liv udfoldede sig, fra Pædagog, til Coach til spirituel livsstilsændrende underviser. Få inspiration og mærk hvordan livet kan udfolde sig, når vi tør gå den spirituelle vej.

Læs mere »
Spirituelle Tanker for Juni 2024

#170 Spirituelle Tanker for Juni 2024

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Spirituelle Tanker for Juni 2024. Hør om månedens energi ud fra Numerologi og Astrologi. I denne episode kommer du til at høre om energien for måneden præsenteret via mange forskellige spirituelle indsigter og værktøjer. Hør om Månedens olie blanding: Energibalance, om hvordan du laver et Spirituelt Alter i Juni og et spirituelt ritual dertil. Jeg giver dig også månedens Bøn samt de 5 spirituelle affirmationer. Derudover kan du høre om Sommer Solhvervet.

Læs mere »
Selv healing

Selv Healing

Selv healing handler om mere end vores fysiske sundhed. Det er en invitation til at kigge dybere ind i vores følelsesmæssige og mentale mønstre. At grave dybt og finde de rødder, der holder os fast i smertefulde følelser eller begrænsende overbevisninger.
Selv healing er en smuk og transformerende rejse tilbage til dit sande jeg, en sti fyldt med lys, kærlighed og uendelige muligheder for vækst. Det er en invitation til at genopdage din indre styrke og visdom, at lytte dybt til hjertets hvisken og sjælens længsler. Gennem selv healing opfordres du til at omfavne alle aspekter af dit væsen – krop, sind og ånd – og møde dem med medfølelse, forståelse og ubetinget kærlighed.

På denne rejse vil du udforske forskellige værktøjer og praksisser, der kan indgå i din daglige rutine og støtte dig i at genoprette balance og harmoni – fra meditation og mindfulness til naturens healende kraft. Hver øjeblik af selvrefleksion, hver bevidst åndedræt, hver bevægelse i retning af selvomsorg er et skridt på vejen mod en dybere forbindelse med din essens og mod en mere autentisk og opfyldt tilværelse.

Læs mere »
Quantum Healing

#169 Quantum Healing & Shamanisme med Betina Strange

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Quantum Healing og Shamanisme. Anabella har inviteret Betina Strange ind til en samtale om Quantum Healing og hvordan man praktiserer det i sine healinger. Betina leder til dagligt Shamanskolen og samtale knytter spor ind i det livssyn.

Læs mere »