Skyggearbejdet
<i>af:</i> ANABELLA RERUP

af: ANABELLA RERUP

#142 Skyggearbejdet med Trine Tao Lykkegaard
Det Spirituelle Kompas stiller skarp på Skyggearbejdet.  Skyggearbejde er en dyb, intens og utroligt berigende sjælelig rejse du tager for at møde, forstå og helbrede dine mørkeste aspekter - dine skygger. Den stammer fra den schweiziske psykiater, Carl Jung's teorier om det bevidste og ubevidste sind.  Skyggearbejde er en spirituel praksis, der kan hjælpe os til at finde lyset i den mørke skov af vores underbevidsthed. Det handler om at dykke ned i vores mørkeste hjørner for at opdage de ubevidste aspekter af os selv, som vi måske negligerer, undertrykker eller afviser. Det handler om at møde de dele af os selv, som vi foretrækker at skjule - vores bange, sårede, vrede, svage og sårbar side - vores "skygger". Men det er netop ved at se, at møde, acceptere og helbrede disse skyggesider, at vi kan finde en dyb, integrerende healing og helhed.
Længde ca. 1 time og 45 minutter.

I denne episode har jeg besøg af Trine Tao Lykkegaard, som coach, underviser og behandler.

INTRODUKTION:

Hvordan skaber jeg det bedste liv for mig selv selv – privat og professionelt?

Det er spørgsmål, de fleste nok har stillet sig selv op til flere gange i løbet af et liv.

Trine Lykkegaard har beskæftiget sig professionelt med disse spørgsmål i mange år
• som coach, underviser og behandler.

Trine uddanner både kinesiologiske behandlere samt Kost- og Sundhedsvejledere – og udbyder fra 23. november sin uddannelse til SkyggeGuide.

“Skyggearbejdet er et fantastisk og meget potent redskab inden for selvudvikling”, siger Trine Lykkegaard.

“Skyggearbejde handler om at finde og favne alle de sider af os selv, som vi enten ikke selv kan se, eller som vi måske skammer os over eller ikke tør stå ved.

Det er et meget stærkt stykke arbejde, som ikke sjældent munder ud i, at folk finder ny kæreste efter årtier som singler, pludselig scorer drømmejobbet, indgår nye, værdibårne venskaber – eller starter selvstændig virksomhed. For blot at nævne nogle få eksempler!

“Jeg har set det hele ske!”, griner Trine, “og det er så smukt!”

Læs mere om uddannelsen til SkyggeGuide med start 23. november her, og snup en af de første 10 pladser til kun 1.997,-:
https://health-academy.dk/?id=36

Herefter er prisen 4.495,-.

Trine er uddannet NLP-coach, familie- og parterapeut og kinesiologisk behandler. Hun har i mange år hjulpet mennesker videre i deres arbejdsliv og deres kærlighedsliv – og uddannet behandlere og coaches.

Du finder Trine her:

www.health-academy.dk
Uddannelser for livet

www.love-lab.dk
Parterapi og tantrasessioner for par

www.trinelykkegaard.dk
Karriere- og Business Mentoring

Skyggearbejdet - ned i dybden

Skyggearbejdet er en dybtgående og transformerende proces, som er indlejret i den spirituelle og personlige udviklingsrejse. Spirituelt set er skyggearbejdet en måde at forstå og forholde sig til de mørkere aspekter af os selv på, de aspekter vi måske ignorerer, undgår, fornægter eller undertrykker.

Idéen om “skyggen” er et koncept, der blev skabt af den schweiziske psykiater Carl Jung. Han mente, at vi alle har en skyggeside – vores “skjulte jeg” – som er sammensat af de dele af os selv, vi har skubbet væk eller som er for smertefulde eller ubehagelige at anerkende. Dette kan inkludere negative egenskaber, men også positive egenskaber, vi af en eller anden grund ikke har tilladt os selv at udtrykke.

Spirituelt set kan skyggearbejdet forstås som en indre rejse mod helhed og integration. Det er en proces, hvor vi dykker ned i den mørke nat i vores sjæl for at konfrontere, forstå, acceptere og til sidst omfavne alle dele af os selv. Dette inkluderer også vores sår, smerte, fejl og mangler.

Udviklingsmæssigt er skyggearbejdet altafgørende, fordi det hjælper os til at vokse og udvikle os som mennesker. Det er gennem mødet med vores skygge, at vi bliver mere autentiske, empatiske, medfølende og fuldt ud levende. Skyggearbejdet lærer os at acceptere, at vi alle har mørke og lyse sider, og at kun ved at omfavne begge dele af os selv, kan vi opnå ægte selvkærlighed og selvværd.

Skyggearbejdet udfordrer os til at se ind i vores dybeste frygt, vrede, skam og skyld og arbejde hen imod en forsoning og integration af disse aspekter. Det er en helbredelsesrejse, der kræver mod, ærlighed, tålmodighed og accept. Men belønningen er al den indsats værd: en dybere forbindelse til os selv, andre, og en større forståelse og accept af livets mysterier og kompleksiteter. Denne helhedsoplevelse er essentielt for at være i stand til at leve et fuldt, ægte og meningsfuldt liv.

Del min podcast episode: