ADHD diagnose og de spirituelle børn
<i>af:</i> ANABELLA RERUP

af: ANABELLA RERUP

ADHD Diagnose og De Spirituelle Børn
Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på hvad ADHD er, hvad det gør i en familie og hvad der sker indeni. Anabella Taler med Kamilla Kastberg som er ekspert på området. Kamilla har selv ADHD og har 4 børn med samme diagnose. Kamilla fortæller hvordan hun hjælper børn og familier og hun giver os et indblik i hendes SOS model.
Længde ca. 1 time og 53 minutter.

I denne episode har jeg besøg af Kamilla Kastberg der er ekspert på området, med familier og børn med ADHD diagnoser. 

INTRODUKTION:

Velkommen til Olieheksens alkymiværksted. Kamilla Kastberg, mor til 4 børn, alle med ADHD og Kamilla har også selv ADHD.

Gennem teoretisk viden, praktiske erfaringer fra et 44 år gammelt liv indføres du i denne podcast til de mest grundlæggende ting i Kamilla sublime måde at håndtere ADHD. Livet med ADHD kan være helvede på jord, men med de rette værktøjer kan ADHD være en fest.

Kamillas filosofi, tankegang og menneskesyn er, at det i arbejdet med ADHD er ekstremt vigtigt, af afgørende betydning at kende til det, der foregår inden i mennesket med ADHD.

Kender SOS-trekanten? Sanser, Opmærksomhed, Strategier. Det er de udfordringer vi står med i livet med ADHD. Når vi forstår disse, kan vi arbejde konstruktivt – og komme i mål med problemstillingerne vedr. ADHD. Egentligt ganske let. Men ikke nødvendigvis nemt. Der er forskel! Kamilla giver dig konkrete og brugbare bud og redskaber på what to do, når livet med ADHD brænder på.

Kamilla er uddannet inden for det specialpædagogiske felt. Hun var folkeskolelærer til at begynde med. Har arbejdet med specialpædagogiske børn og unge, har skrevet speciale i sårbare og udsatte børn og unges læreprocesser på sin master i uddannelse og læring fra Roskilde Universitet. Trods denne meget videnskabelige tilgang, som Kamilla rummer og arbejder efter i sit daglige virke, arbejder Kamilla også intuitivt, alternativt og spirituelt. Dette kommer til udtryk i de daglige terapisessioner, hvor Kamilla arbejder med samtale og ADHD værktøjer, der er direkte overførbare til hverdagslivet, men samtidig også en intuitiv, spirituel og alternativ tilgang til mennesket, der sidder overfor Kamilla.

Kamilla har grundig viden om hvordan æteriske olier kan bruges til at støtte, løsne og frigive følelser. Og samtidig bruger Kamilla den kinesiske medicins tilgang til at sige, at tanker og følelser hænger sammen med meridianbanerne. F.eks. Hvis et menneske er meget vred, arbejder Kamilla med hans galdeblæremeridian ved at påføre olien Forgive lige under højre ribbenskant, for at aktivere galdeblæren, som ifølge kinesisk medicin “rummer” vreden.

Rigtigt mange børn med ADHD – og de voksne, der engang var børn har lændesmerter. Mange voksne klager over diskusprolaps. Undervejs i samtaleterapien kommer det frem, at de som børn har været ude for chok, kriser og traumer. Kamilla kan ikke helbrede diskusprolaps, men ved hjælp af massage og healing fjernes mange smerter.

Smerterne, symptomerne sidder ofte også andre steder. I andre knogler og led og rigtig mange gange i ørerne som tinitus.

Olierne Black Spruce, Thyme og Turmeric er vidunderlige at bruge her:

  • Black Spruce er en groundende og stabiliserende olie, genial til genopladning og udmattelse og uden lige til frygt, specielt fra underbevidstheden.
  • Thyme er effektiv til at transformere ubalancerede følelser. Olien har evnen til at heale tung energi og uforløste mønstre. At holde fast på vrede og had, svarer til at drikke gift, og så tro på at det vil ramme den vi hader. I øvrigt er Thyme genial til snorken! Snorken handler om, at vi nægter at give slip på gamle mønstre.
  • Turmeric genopbygger krop og sind. Vi får de fortabte dele af os selv tilbage. Genial til typer der er bange for døden, og dermed for livet. God til typer som har mistet troen på egne færdigheder. Løfter os væk fra ugerninger, undertrykkelse, uretfærdighed og fordømmelse. Olien er perfekt imod inflammation, som handler om frygt for at se rødt. At sætte ild til sig selv indefra via indestængte og ubearbejdede følelser.

I øvrigt betragter Kamilla øreproblemer f.eks. Tinitus og mellemørebetændelse som kroppens udtryk for at have hørt for meget “tungt”, som man ikke er i stand til at gøre noget ved. Ofte ser Kamilla at børn, der er kommet “hovedkulds” til verden har problemer med nyremeridianen, som står for øre, øjne, knogler og problemer med lysken. Som behandler ser Kamilla en kausal sammenhæng mellem fysiske symptomer og angst og chok. Op igennem årene bliver det tydeligere og tydeligere. At gå igennem et udredningsforløb: Her bliver man målt og vejet og fundet for let. Det er angstprovokerende! Det er krise, chok og traumer. Når massagen finder sted, er det ikke altid nemt for klienten at være i stand til at fortælle “sandheden”.

Kamillas opfattelse er, at INGEN lyver i behandlingsrummet for hende, men har man igennem et helt liv oplevet ikke at kunne fortælle SIN sandhed, fordi ingen har villet tro på en, så er det meget svært at håndtere. Kamilla oplever ofte fysiske smerter i egen hals, smerte hun ikke kan genkende som sine egne smerter.

Hvad tyer man så til? Frankincense. Olien for sandhed. Langt de fleste lyver om deres egne reelle behov. Genial til nervesystemet, angst og spændinger. Styrker os i at fjerne løgne og styrker os i vores relation til far. Kamilla smører lidt frankincense på halsen af klienten, healer kærligt ved at holde hænderne på klientens hals og beder Universet om hjælp til at forløse løgne og vækste med sandheder. Når Kamilla arbejder med olierne kommer hun bæreolie i hånden på størrelse med en 2 krone + 1 dråbe æterisk olie i hånden, gnider rundt og fordeler på kroppen, der hvor “kroppen kalder på opmærksomhed”

Kamillas livsformål er at hjælpe mennesker, der er klar til at investere tid og ressourcer, i at hjælpe mennesker med ADHD til et godt liv i trivsel. Mennesker med ADHD har ofte store søvnvanskeligheder.

Kamilla forhandler tyngdedyner i FSCmærket bambus. Tyngdedyner som hun selv bruger og som kunder, der tidligere har anvendt andre slags beretter om en meget større “luksus” og kvalitet. Desuden giver Kamilla i sin behandling meget gerne råd og vejledning til at styre tankemylder og kropslig uro.

I “Olieheksens alkymiværksted” blander Kamilla også meget gerne en olie til dig, som har søvnvanskeligheder. Du kan læse mere om Kamilla på hendes hjemmeside www.kastbergttt.dk , følge med i hendes gratis Facebook gruppe Sporskifte i familien med ADHD https://www.facebook.com/groups/540603370027874/, hvor der undervises og deles life hacks.

Kamilla er mere aktiv på Facebook, end på sin hjemmeside. Jo mere du ønsker at vide, jo mere skal du bruge Facebook.

Kamilla findes her https://www.facebook.com/kamilla.kastberg.

Kamila har været i Hvidovre Nærradio.
Du kan høre hende her: Spotify https://open.spotify.com/episode/3yHfhuhuCVObVEGZJiUHpe?si=_c7EmuAlTU6S1q5Ekew6Vw

Apple podcast https://podcasts.apple.com/dk/podcast/bag-muren/id1597530977?i=1000546702700

At investere tid og ressourcer gøres for at få skabt den transformation, man så brændende ønsker sig her i livet. Mennesker med ADHD havner meget ofte i nogle rigtig grimme statistikker. For tidlig død, arbejdsløshed, for lave lønninger, fængsler, fysiske sygdom pga. stress, angst og depression, dårligere uddannelsesniveau mm. På årsbasis koster det rigtigt mange kroner og ører for den enkelte, men samfundsøkonomisk er det også en væsentligt byrde. Kamilla arbejder udelukkende sammen med private, der investerer tid og ressourcer for at få skabt varige forandringer i livet med ADHD. De produkter Kamilla har på hylden rummer 1:1 forløb, familieforløb, gruppeforløb og også uddannelsesforløb for andre mennesker, der ønsker at gøre en forskel for mennesker med ADHD. For at komme i betragtning til alle former for forløbene skal du igennem et kvalifikationsforløb.

Du finder linket til dette her https://ezme.io/c/xZP/kkHj Kvalifikationsforløbet er gratis, men da nogle mennesker glemmer at dukke op, betales der 300 kr i depositum, som du naturligvis får tilbage, når kvalifikationsforløbet er endt. Kvalifikationsforløbet består i at du skal se en video, lave lektier, der skal sendes til Kamilla og møde op på et zoommøde.

Del min podcast episode: