Vi Er Magiske
Picture of <i>af:</i> ANABELLA RERUP

af: ANABELLA RERUP

#160 Vi Er Magiske – om Meditation med Jesper Westmark
Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på meditation og udsagnet at Vi er magiske. Anabella har inviteret Jesper Westmark ind i studiet til en samtale om hvad meditation er, hvordan vi kan bruge os selv som redskaber til at komme i dybden og ind til intetheden inden i os selv, der hvor vi er betragtere af vores krop og de skuespil som vi agerer i, i hverdagen.
Længde ca. 1 time og 46 minutter.

I denne episode har jeg besøg af Jesper Westmark, Meditation- og Spaceholder, Traume terapeut og forfatter til bogen Vi er Magiske.  

INTRODUKTION:

Jesper har arbejdet med meditation og traumeterapi i mere end 20 år.
På landstedet Sjövik i Sverige inviterer han på retreats, hvor der er fokus på meditation, ro, natur, fællesskab og at “finde hjem til sig selv”.
Han tilbyder også undervisningsforløb i traumeterapi og det at være spaceholder, og har skabt et online univers med masser af guidede meditationer og live meditation hver mandag aften.

Meditation handler om “at vække dig selv”. Og det kan alle lære. Uanset om du kommer til Sjövik, om du bruger Jespers online meditationer, om du live-mediterer mandag aften, eller om du simpelthen henad vejen lærer at gøre det helt selv.
Meditations styrke og egenskaber har ingen grænser. Og hvis du aldrig har prøvet det før, vil du blive meget overrasket over, hvad det kan, og hvordan du kan anvende det i dit liv.

Instagram: www.instagram.com/jesperwestmark/

Facebook: www.facebook.com/jesper.westmark

Hjemmeside: 
www.jesperwestmarkonline.com/ 

Lad os fordybe os i hvad meditation er

I hjertet af stilheden, væk fra hverdagens evige tumult, findes der et sted af usigelig ro – et indre tomrum, hvor meditation fører os hen. Forestil dig, at du befinder dig ved indgangen til en hellig helligdom, et tempel, hvor tid og støj opløses som morgendisen under solens insisterende stråler. Når du træder ind i dette hellige rum, sker der en transformation; verden udenfor falmer, og en rejse indad begynder.

Meditation er denne vandring, en søgen efter essensen af vores eget væsen, bort fra distraktioner og ind i en stilhed, som rummer mere end blot fravær af lyd. Det starter med en enkel akt af intention – blot at sidde, at finde en jordforbindelse i en kropsholdning, der balancerer let mellem afslapning og opmærksomhed. Åndedrættet bliver guiden, en rytmisk invitation, der blødt lokker sindet væk fra dets rastløse dans med tanker.

Efterhånden som vejrtrækningen forsigtigt udfolder sig, træder tankerne til side, ligesom blade i en strøm flyder væk. Stille og stille bevæger du dig dybere ind i meditationens rum, hvor der opstår en observerende nærvær. Her, i tomrummets hjerte, findes en fantastisk scene – tanker der opstår og forsvinder, følelser som ebber og flyder, men ingen af dem fasthænger; ingen ejer scenen.

I dette rum, dette åbne vidder, er der ingen musik, ingen konstrueret lyd; der er kun tysthedens musik, som afslører verden under overfladen. Her, fri for hverdagens larm, kan man opleve det at “bare være til”. Det er ikke et sted at flygte til, men et sted at vende hjem til – en realisering af, at hele universet kan findes inden for denne fristad af stilhed.

At finde tomrummet gennem meditation minder os om, at vi er mere end blot vores tanker og følelser. Det er en opdagelse af en indre kilde til fred, som er uafhængig af ydre omstændigheder. Selv i livets mest turbulente tider, giver dette åndehul os en fornemmelse af klarhed og ro. Det er en påmindelse om, at i kernen af vores væsen, forbi lagene af fysisk og mental aktivitet, er vi væsener af ren bevidsthed – evige observatører af det pulserende liv omkring os.

Så når meditationen fører os dybere ind i tomrummet, lærer vi en værdifuld lektie: I stilhedens magtfulde nærvær kan vi finde en ubeskrivelig skønhed og en dyb fornemmelse af forbindelse med alt, der er. Herinde, i denne vidunderlige ro, bliver vi mindet om vores egen grænseløse natur.

Del min podcast episode:

Vær i din egen power Anabella og Britta

#173 Vær i din egen power – du er nok! med Britta Baumann

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt udsagnet: Vær i din egen power – du er nok! Måske har du hørt den før, den der med at du allerede har alt hvad du behøver, at du ikke behøver at knokle, at du ikke skal tage dig af hvad andre siger og måske tænker. Anabella har inviteret Britta Baumann til en samtale om at være spirituel, at være i det spirituelle miljø, at være et “powerhus” og at være nok i sig selv. Britta tager os med ind i sin verden, hvor vi får et glimt ind i en introvert tilværelse med børn og virksomhed og vi kan (hvis vi vil) blive klogere på, hvordan livet også kan folde sig ud.

Læs mere »
Magien ved vand og dets mulige bevidsthed

#172 Magien ved vand og dets mulige bevidsthed med Nikolaj Sorgenfrei Blom

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Magien ved vand og dets mulige bevidsthed. Anabella har inviteret Nikolaj Sorgenfrei Blom, der er DNA forsker og phd i bioteknologi, ind til en samtale om vandet og alt hvad det er. Samtalen kommer rundt omkring mange forskellige interessante emner og Nikolaj deler ud af sine mange erfaringer og fortællinger på sin rejse som forsker.

Læs mere »
Om at gå den spirituelle vej

#171 Om at gå den spirituelle vej

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på temaet om at gå den spirituelle vej. Anabella har inviteret Susanne Wexø ind til en samtale om det spirituelle liv, om alle de mange muligheder livet byder, når vi åbner os selv, vores mindset og energi. Susanne giver sit perspektiv på hvordan hendes liv udfoldede sig, fra Pædagog, til Coach til spirituel livsstilsændrende underviser. Få inspiration og mærk hvordan livet kan udfolde sig, når vi tør gå den spirituelle vej.

Læs mere »
Spirituelle Tanker for Juni 2024

#170 Spirituelle Tanker for Juni 2024

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Spirituelle Tanker for Juni 2024. Hør om månedens energi ud fra Numerologi og Astrologi. I denne episode kommer du til at høre om energien for måneden præsenteret via mange forskellige spirituelle indsigter og værktøjer. Hør om Månedens olie blanding: Energibalance, om hvordan du laver et Spirituelt Alter i Juni og et spirituelt ritual dertil. Jeg giver dig også månedens Bøn samt de 5 spirituelle affirmationer. Derudover kan du høre om Sommer Solhvervet.

Læs mere »
Selv healing

Selv Healing

Selv healing handler om mere end vores fysiske sundhed. Det er en invitation til at kigge dybere ind i vores følelsesmæssige og mentale mønstre. At grave dybt og finde de rødder, der holder os fast i smertefulde følelser eller begrænsende overbevisninger.
Selv healing er en smuk og transformerende rejse tilbage til dit sande jeg, en sti fyldt med lys, kærlighed og uendelige muligheder for vækst. Det er en invitation til at genopdage din indre styrke og visdom, at lytte dybt til hjertets hvisken og sjælens længsler. Gennem selv healing opfordres du til at omfavne alle aspekter af dit væsen – krop, sind og ånd – og møde dem med medfølelse, forståelse og ubetinget kærlighed.

På denne rejse vil du udforske forskellige værktøjer og praksisser, der kan indgå i din daglige rutine og støtte dig i at genoprette balance og harmoni – fra meditation og mindfulness til naturens healende kraft. Hver øjeblik af selvrefleksion, hver bevidst åndedræt, hver bevægelse i retning af selvomsorg er et skridt på vejen mod en dybere forbindelse med din essens og mod en mere autentisk og opfyldt tilværelse.

Læs mere »
Quantum Healing

#169 Quantum Healing & Shamanisme med Betina Strange

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Quantum Healing og Shamanisme. Anabella har inviteret Betina Strange ind til en samtale om Quantum Healing og hvordan man praktiserer det i sine healinger. Betina leder til dagligt Shamanskolen og samtale knytter spor ind i det livssyn.

Læs mere »