Energetisk Ledelse
Picture of <i>af:</i> ANABELLA RERUP

af: ANABELLA RERUP

#153 Energetisk Ledelse med Gitte Madelaire
Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Energetisk Ledelse. Anabella har inviteret Gitte Madelaire til en samtale om hendes nye bog, der udkom i september 2023. Gitte sætter fokus på hvordan fremtidens ledere skal lede, at de gamle tilgange ikke kan bruges og at blandt andet at kunne opleve, optanke og nulstille sin energi, på sin arbejdsplads er grundprincipper for at kunnen trives.
Længde ca. 1 time og 29 minutter.

I denne episode har jeg besøg af Gitte Madelaire, der har skrevet bogen Energetisk Ledelse. Vi taler om fremtidens ledelsesform, om egen ledelse og om hvordan man tager ansvar for sin energi igennem hele dagen.  

INTRODUKTION:

Brobygger fra mere til bedre lederskab.
Gittes vision er: at fremkalde mennesker og organisationer ved at koble den kommercielle sans med den menneskelige sans. Energetisk fremtidssans.

Gitte Madelaire er en intuitiv og visionær pionér indenfor ledelsesudvikling. Mennesker, kunder, udvikling og fremtiden har altid interesseret og motiveret. At vi lykkes hver især og sammen. At vi er bedre i morgen end i dag. Med baggrund i en lederkarriere i erhvervslivet hos bl.a. Fona, Codan, Volvo Trucks og Ensure, inspirerer hun til nyt lederskab gennem bogen, ”Energetisk ledelse”, keynotes, facilitering og mentoring for ledere i hendes virksomhed ”Fremkald nyt lederskab”. Gitte har en Bachelor (BSc) i erhvervsøkonomi fra Copenhagen Business School og et MBA-semester fra University of Victoria, samt traditionelle lederkurser og certificeringer i intuitivt og feminint fremtidslederskab, indre bæredygtighed og energetisk ledelse. Gitte har boet i London, Sydney og Kuala Lumpur, og er i dag bosiddende i Lyngby.

Du kan booke Gitte til workshops, forløb, foredrag og personlig mentoring. Det kan være f.eks. være Følgeskab i Energetisk Ledelse eller Grundforløbet i Energetisk Ledelse.

Tag en uforpligtende snak med Gitte inden, du fanger hende på + 45 30457090.

Bogen Energetisk Ledelse (paperback, hardback, ebog og lydbog) kan købes i alle fysiske og online boghandlere samt på Gittes hjemmeside. På hjemmesiden er der ekstra fordele som et sæt trendkort, ½ times sparring og gaveindpakning ved køb af en paperback bog eller mængderabat ved køb af mange bøger.

www.fremkaldnytlederskab.dk

www.linkedin.com/in/gittemadelaire/

https://www.facebook.com/gitte.madelaire

Lad os dykke dybere ned i emnet

Energetisk ledelse er en ledelsesform, der koncentrerer sig om at forstå, håndtere og optimere den energi, der strømmer gennem en organisation og dets medarbejdere. Vi taler ikke kun om fysisk energi, men også om den psykiske, følelsesmæssige og mentale energi, der har enorm indflydelse på arbejdspræstation, engagement og trivsel. I denne kontekst definerer ‘energi’ den drivkraft og den vitalitet, som er nødvendig for at opretholde engagement og effektivitet i arbejdsmiljøet.

**Forståelsen af energetisk ledelse**

For at forstå hvad energetisk ledelse indebærer, skal man først erkende, at energi er en vedvarende, men ikke en uudtømmelig ressource. Energi kommer i høj grad fra individets motivation og velbefindende, og som leder er det afgørende at kunne facilitere og fremme et miljø, hvor denne energi kan blomstre. Energetisk ledelse omfatter ansvarlighed for eget energiniveau samt at kunne mærke og påvirke energien hos andre på positive måder.

**Ledelse af egen energi**

En leder som praktiserer energetisk ledelse, skal være bevidst om sit eget energiniveau og kende de personlige kilder til energi og energitab. Det kan være gennem fysisk velvære, ved at have en god arbejdsbalance eller gennem mentale og følelsesmæssige praksisser som mindfulness eller emotionel intelligens. Ved at lære at genopfylde og bevare sin egen energi kan en leder tjene som model for medarbejderne og inspirere dem til selv at tage ansvar for deres energi.

**Fremtidens energetiske ledelse**

I fremtidens arbejdsliv, hvor velvære og arbejdslivsbalance bliver mere centralt, vil energetisk ledelse spille en nøglerolle. En leder, der forstår vigtigheden af energistyring, vil kunne skabe et arbejdsmiljø, hvor medarbejdere føler sig energiserede og værdsat. Dette miljø fremmer innovation, produktivitet og generel tilfredshed.

Når både ledere og medarbejdere tager ansvar for egen energi, bliver de mere bevidste om, hvordan de anvender deres tid og opmærksomhed. De bliver bedre til at sætte grænser og være opmærksomme på aktiviteter, som dræner energi unødigt.

**Implementering af energetisk ledelse**

For at implementere energetisk ledelse effektivt kan organisationer:

1. Undervise i teknikker til selvbevidsthed og selvstyring.
2. Indføre energipauser i løbet af arbejdsdagen for at hjælpe med at genopfriske og genoplade.
3. Tilbyde træning i stresshåndtering og resiliens.
4. Opretholde en kultur, der fremhæver betydningen af work-life balance.
5. Sørge for at feedback, kommunikation og interaktioner er energigivende snarere end energidrænende.

**Konklusion**

Energetisk ledelse er fremtiden for bæredygtig og menneskecentreret virksomhedsdrift. Ved at tage ansvar for egen og hinandens energi, kan ledere og medarbejdere sammen skabe en arbejdsplads, der ikke blot er produktiv, men også sund, motiverende og engagerende. Energetisk ledelse er ikke blot en stil eller trend – det er en nødvendighed for en virksomheds langsigtede succes og medarbejdernes velvære.

Del min podcast episode:

Magien ved vand og dets mulige bevidsthed

#172 Magien ved vand og dets mulige bevidsthed med Nikolaj Sorgenfrei Blom

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Magien ved vand og dets mulige bevidsthed. Anabella har inviteret Nikolaj Sorgenfrei Blom, der er DNA forsker og phd i bioteknologi, ind til en samtale om vandet og alt hvad det er. Samtalen kommer rundt omkring mange forskellige interessante emner og Nikolaj deler ud af sine mange erfaringer og fortællinger på sin rejse som forsker.

Læs mere »
Om at gå den spirituelle vej

#171 Om at gå den spirituelle vej

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på temaet om at gå den spirituelle vej. Anabella har inviteret Susanne Wexø ind til en samtale om det spirituelle liv, om alle de mange muligheder livet byder, når vi åbner os selv, vores mindset og energi. Susanne giver sit perspektiv på hvordan hendes liv udfoldede sig, fra Pædagog, til Coach til spirituel livsstilsændrende underviser. Få inspiration og mærk hvordan livet kan udfolde sig, når vi tør gå den spirituelle vej.

Læs mere »
Spirituelle Tanker for Juni 2024

#170 Spirituelle Tanker for Juni 2024

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Spirituelle Tanker for Juni 2024. Hør om månedens energi ud fra Numerologi og Astrologi. I denne episode kommer du til at høre om energien for måneden præsenteret via mange forskellige spirituelle indsigter og værktøjer. Hør om Månedens olie blanding: Energibalance, om hvordan du laver et Spirituelt Alter i Juni og et spirituelt ritual dertil. Jeg giver dig også månedens Bøn samt de 5 spirituelle affirmationer. Derudover kan du høre om Sommer Solhvervet.

Læs mere »
Selv healing

Selv Healing

Selv healing handler om mere end vores fysiske sundhed. Det er en invitation til at kigge dybere ind i vores følelsesmæssige og mentale mønstre. At grave dybt og finde de rødder, der holder os fast i smertefulde følelser eller begrænsende overbevisninger.
Selv healing er en smuk og transformerende rejse tilbage til dit sande jeg, en sti fyldt med lys, kærlighed og uendelige muligheder for vækst. Det er en invitation til at genopdage din indre styrke og visdom, at lytte dybt til hjertets hvisken og sjælens længsler. Gennem selv healing opfordres du til at omfavne alle aspekter af dit væsen – krop, sind og ånd – og møde dem med medfølelse, forståelse og ubetinget kærlighed.

På denne rejse vil du udforske forskellige værktøjer og praksisser, der kan indgå i din daglige rutine og støtte dig i at genoprette balance og harmoni – fra meditation og mindfulness til naturens healende kraft. Hver øjeblik af selvrefleksion, hver bevidst åndedræt, hver bevægelse i retning af selvomsorg er et skridt på vejen mod en dybere forbindelse med din essens og mod en mere autentisk og opfyldt tilværelse.

Læs mere »
Quantum Healing

#169 Quantum Healing & Shamanisme med Betina Strange

Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Quantum Healing og Shamanisme. Anabella har inviteret Betina Strange ind til en samtale om Quantum Healing og hvordan man praktiserer det i sine healinger. Betina leder til dagligt Shamanskolen og samtale knytter spor ind i det livssyn.

Læs mere »
Energi arbejde

Energi arbejde

Energi arbejde er en fascinerende og dybdegående praksis, der udfolder sig i mange former og traditioner verden over. Det er kunsten og videnskaben om at arbejde bevidst med det livsgivende kraftfelt, der eksisterer inden i og omkring os alle – en ikke-fysisk essens, der ofte benævnes som qi, prana, mana, eller simpelthen energi. Centralt i energiarbejde ligger erkendelsen af, at alt i universet, fra de fjerneste stjerner til det mest subtile niveau af menneskelig bevidsthed, er forbundet gennem dette finmaskede net af energistrømme. Ved at lære at påvirke disse energier kan vi potentielt fremme heling, vækst og transformation – ikke kun på et personligt plan, men også i det bredere kosmiske perspektiv.

Læs mere »